Heb jij het al gezien? Er is een nieuw onderdeel toegevoegd aan je Active Campaign menu. Namelijk: gesprekken. Het is nu mogelijk om een chat functie aan je website toe te voegen die gelinkt is aan Active Campaign.

Uiteraard werd ik daar super enthousiast van en heb ik het meteen geinstalleerd.

 

Hoe werkt het?

Via Active Campaign kan je op gesprekken klikken en dan kan je je gratis proefperiode van 14 dagen starten. Je kan dan de titel ingeven, welkomsttekst, huisstijl kleur en een automated bericht zodat iemand een bericht terug krijgt zodra hij of zij jou een bericht stuurt. Hierbij vraag je gelijk om een email adres zodat je ze terug kan mailen als je niet in de buurt bent om te antwoorden. Staat deze persoon nog niet in je contactlijst, dan wordt er gelijk een nieuw contact aangemaakt!

Na alles geinstalleerd te hebben, krijg je een code die je in de footer van je website moet plaatsen. Heb je een tracking code geinstalleerd? Dan moet je die eerste verwijderen. Deze code doet beide namelijk: Chat functie & website tracking. Daarna verschijnt de chat functie automatisch op je site. 

Via het dashboard scherm kan je direct reageren en zie je het bericht pas later, dan kan je met 1 kleine druk op de knop een email terugsturen. Ideaal! Hier gaat mijn hart sneller van kloppen!

Het ziet er op dit moment super goed uit. Er hoort ook een app bij, maar die is helaas nog niet beschikbaar in nederland. Dus ik ben, as we speak, aan het wachten op support voor een antwoord op mijn vraag wanneer de app in nederland beschikbaar is. Als je dan je chat berichten ook nog eens op je mobiel kan ontvangen is het helemaal ideaal.

Als je nu rechtsonderin beeld kijk, zie je mijn chat icoontje. Start gerust een gesprek;)

En? Ben je ook zo enthousiast en ga je het ook uittesten? Ik ga gelijk video’s opnemen en toevoegen aan mijn Active Campaign cursus!